Bauwens & Devolder, Geassocieerd notarissen te Dilbeek

 

Bauwens & Devolder

Geassocieerd notarissen te Dilbeek

Wat is de « meeneembaarheid » van registratierechten ? Ontdek het in onze nieuwe Notaristip!

22 maart 2021

Onder bepaalde voorwaarden kan je een deel van de registratierechten die je eerder had betaald voor de aankoop van een woning, recupereren (“meenemen”) bij een nieuwe aankoop.

Registratierechten meenemen kan op verschillende manieren.

  • Verkoop je eerst je oude woning, dan kunnen de vroeger betaalde rechten worden verrekend bij de registratie van de aankoop van de nieuwe eigendom. We noemen dit “meeneembaarheid door verrekening”;

  • Koop je eerst een nieuwe woning (vooraleer de oude woning-hoofdverblijfplaats wordt verkocht), dan worden de vroeger betaalde registratierechten (naar aanleiding van de aankoop van de oude woning) na de verkoop van de oude woning-hoofdverblijfplaats verrekend. Dit is de “meeneembaarheid door teruggave”.

Wil je meer weten over de voorwaarden om te genieten van deze fiscale gunstmaatregel? Check dan snel onze nieuwe Notaristip hieronder!

Heb je nog meer vragen over de aankoop van een woning? Kijk dan op 31 maart 2021 om 12u zeker naar onze Facebook Live met notaris Bart van Opstal.  

Bron: Fednot

 
 

Data Protection Officer

Het kantoor heeft een data protection officer aangeduid om de bescherming van de persoonsgegevens die zij verwerkt te garanderen. Elke aanvraag omtrent de bescherming van de persoonsgegevens van het kantoor alsook elke aanvraag in verband met de uitoefening van de rechten van de betrokkenen kan gericht worden aan privacy@belnot.be .